ویژه زائر اولی‌ها  زائر اولی‌ها  زائر اولی‌ها 

امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ -

مجری مستقیم تور کربلا

تخفیف

ویژه زائر اولی‌ها  زائر اولی‌ها  زائر اولی‌ها 

امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ -

مجری مستقیم تور کربلا

‌قبرستان وادی السلام کجاست؟

قبرستان وادی السلام عجیب ترین قبرستان جهان اسلام

قبرستان وادی السلام بزرگترین قبرستان جهان است که در شهر نجف قرار دارد. احادیث و روایات زیادی در ارتباط با این قبرستان وجود دارد و به همین علت این قبرستان یکی از مکان های مقدس کشور عراق است که مسلمانان زیادی از آن بازدید می نمایند. این قبرستان قدمتی معادل هزاران سال دارد و بزرگان زیادی در این قبرستان به خاک سپرده شده اند.

شرکت زیارتی علم سبز مجری مستقیم تور کربلا بصورت نقد و اقساط و همچنین تور کربلا معمولی و وی آی پی می‌باشد، شما زائرین عزیز می‌توانید جهت کسب اطلاع از شرایط تور کربلا اقساطی و همچنین رزرو تور کربلا vip با خدمات درجه 1 کلیک کنید.

شاید برایتان جالب باشد که دلیل نام گذاری قبرستان وادی السلام چیست؟ واژه ی وادی به معنای محلی است در میان دو کوه که سیلاب از آن جاری می شود. همچنین واژه ی السلام نیز یکی از نام های خداوند است و در زبان عربی به معنای در امان ماندن از آفت ها و آسیب های ظاهری و باطنی می باشد.

همچنین در برخی از روایات و منابع آمده است که مدفون های این قبرستان از عذاب الهی و عالم برزخ معاف هستند. این یکی از خصوصیات قبرستان وادی السلام است که آن را با سایر قبرستان های تاریخ اسلام متفاوت نموده است. در ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید تا با قبرستان وادی السلام کربلا و خصوصیات و ویژگی های آن آشنا شوید.

موقعیت جغرافیایی و تاریخچه قبرستان وادی السلام

موقعیت-جغرافیایی قبرستان-وادی-السلام

همانطور که گفته شد قبرستان وادی السلام یکی از مهم ترین و بزرگترین قبرستان های جهان است و اما آیا می‌دانید قبرستان وادی السلام کجاست؟  این قبرستان از سمت جنوب به حرم امام اول شیعیان و خیابان معروف نجف یعنی خیابان علی بن ابی طالب می رسد. همچنین از سمت شمال نیز به سمت منطقه ی حی المهندسین می رسد. قبرستان وادی السلام از سمت شرق و غرب نیز به جاده ی نجف به کربلا و دریای سابق نجف یعنی بحر النجف میرسد.

مساحت این قبرستان معادل 86/14 کیلومتر مربع و  1485 هکتار می باشد و میلیون ها نفر در این گورستان به خاک سپرده شده اند. علاوه بر بزرگی و مساحت بالا یکی دیگر از خصوصیات قبرستان وادی السلام قدمت و تاریخچه ی هزاران ساله ی آن است.

قدمت قبرستان وادی السلام

قدمت قبرستان وادی السلام

طبق روایات قدمت قبرستان وادی السلام به دوران پیش از اسلام باز می‌گردد و اما از وضعیت این قبرستان در آن زمان اطلاعات دقیقی در دست نیست. برخی از روایات قدمت این قبرستان را تا دوره ی حضرت آدم و سجده ی فرشتگان بر او پیش برده اند.

زمانی که خداوند حضرت آدم اولین انسان و اولین پیامبر را آفرید از فرشتگان خود خواست که بر او سجده کنند. در روایات آمده است که محل سجده ی فرشتگان در آن زمان همین قبرستان وادی السلام بوده است. همچنین گفته شده است این محل نمازگاه حضرت آدم و برخی از پیامبران پس از او بوده است.

 در احادیث فراوانی نیز گفته شده است که امام علی هنگامی که در کوفه اقامت داشتند برای استراحت و راز و نیاز به این مکان تشریف می بردند. همچنین در روایات آمده است که در دوران غیبت کبری برخی  از بزرگان در قبرستان وادی السلام نزد امام زمان آمده اند.

راز قبرستان وادی السلام

راز-قبرستان-وادی-السلام
در روایاتی دیگر آمده است که نخستین مکانی که در آن به عبادت خداوند پرداخته اند این مکان می باشد.

همانطور که میدانید قبرستان وادی السلام دارای فضیلت ها و خصوصیات منحصر به فردی است و در روایات نیز از اهمیت و فضیلت قبرستان وادی السلام سخنان زیادی وجود دارد. در این قسمت به برخی از این مواردی خواهیم پرداخت.

مومنان سرشناس در قبرستان وادی السلام

مومنان-سرشناس-در-قبرستان-وادی-السلام
پیامبرانی مانند: حضرت آدم، حضرت هود، حضرت صالح و حضرت نوح در این قبرستان به خاک سپرده شده اند.

در قسمت های قبل در ارتباط با قبرستان وادی السلام، موقعیت جغرافیایی، تاریخچه و فضیلت های آن صحبت کردیم. و اما یکی دیگر از موضوعات مهم این است که چه کسانی در آنجا دفن هستند؟

قبر 4 تن از پیامبران در قبرستان وادی السلام می باشد. پیامبرانی مانند: حضرت آدم، حضرت هود، حضرت صالح و حضرت نوح در این قبرستان به خاک سپرده شده اند. از بین این پیامبران، حضرت هود و صالح دارای مقبره می باشند.

چه کسانی در قبرستان وادی السلام دفن هستند؟

چه کسانی در قبرستان وادی السلام دفن هستند؟

علاوه بر پیامبران و انبیا بسیاری از مشاهیر سیاسی، اجتماعی و دینی شیعه در این قبرستان دفن شده اند. در وادی السلام علاوه بر اهالی کشور عراق، اهلی کشور های دیگری مانند: هند، ایران، پاکستان و بسیاری دیگر از کشور ها به خاک سپرده شده اند. که برخی از آنها به وصیت خودشان و برخی نیز به خواست نزدیکانشان در این قبرستان به خاک سپرده شده اند. به نظر می رسد انگیزه ی بسیاری از آنان همجواری با مرقد امیرالمومنین بوده است.

برخی از این مشاهیر و سرشناسان دفن شده در این قبرستان عبارتند از: سید جمال الدین گلپایگانی، سید محمد باقر صدر، سید محمد باقر حکیم، سید جمال الدین افجه ای، محمد حسین کاشف الغطاء، محمد رضا تنکابنی، محمد علی کردوانی، لیلا قاسم، جعفر پور عباس، آیت الله شیخ شعبان دیوشلی گیلانی، آیت الله طه خراسانی نوقی، حسینعلی خان هندسی گوران، آیت الله سید سعید لیشی، آیت الله محمد رضا جعفری اشکوری، ابومهدی المهندس و…

همانطور که گفته شد در بین اهالی قبور در قبرستان وادی السلام نام برخی از ایرانیان نیز به چشم میخورد. رئیسعلی دلواری یکی از مبارزان ایرانی بر علیه انگلیس و استعمارتش بود که پس از شهادت به وصیت خودش در این قبرستان به خاک سپرده شده است. از دیگر ایرانیان این قبرستان میتواند به آیت الله سید علی قاضی طباطبایی اشاره کرد.

بناهای داخل قبرستان وادی السلام

بناهای-داخل-قبرستان-وادی-السلام

علاوه بر قبر هایی که در این قبرستان وجود دارد و مومنانی سرشناسی که در وادی السلام به خاک سپرده شده اند؛ بناها و مقبره هایی نیز در این قبرستان ساخته شده است. مسلمانانی که با تور کربلا به شهر کوفه می روند می توانند به زیارت این بنا ها و مقبره ها بروند. برخی از این بنا ها ارزش مذهبی و برخی دیگر ارزش تاریخی دارند.

گفته شده است زمانی که امام سجاد برای زیارت امیر المومنین به نجف آمده است در این محل نماز خوانده است.

مقبره ی حضرت هود و صالح

مقبره-ی-حضرت-هود-و-صالح
مرقد دو پیامبر یعنی حضرت هود و حضرت صالح در این قبرستان می باشد.

مرقد دو پیامبر یعنی حضرت هود و حضرت صالح در این قبرستان می باشد. مقبره این دو پیامبر ابتدا از گچ و سنگ بود و پس از گذشت چندین سال بنای آن تجدید شد. در سال 1337 قمری یکی از نیکوکاران ایرانی مرقد حضرت هود و صالح را بازسازی کرد و گنبد آنان رانیز کاشی کاری نمود.  ‌

مقام های امام زمان، امام صادق و امام سجاد

مقام-های-امام-زمان،-امام-صادق-و-امام-سجاد

در بخش شمالی قبرستان محلی تحت عنوان مقام امان مهدی و امام صادق وجود دارد. در این قسمت ساختمانی قدیمی و دو تابلو و دو گنبد آبی رنگ وجود دارد. این دو  نقطه محل نماز امام زمان و امام صادق را مشخص می نماید.

همچنین در این ساختمان یک چاه به نام بئر امام مهدی وجود دارد که گفته شده است امام زمان در این محل دیده شده است. بنای ابتدایی توسط بحرالعلوم ساخته شده است و در سال 1310 نیز به دست شخصی به نام سید محمد خان تجدید بنا شده است. امروزه نیز بنای این ساختمان به همان شکل باقی مانده است و در داخل آن نیز سنگی وجود دارد که زیارت امام زمان بر روی آن حک شده است.

در یک کیلومتری حرم و در نزدیکی دریاچه ی نجف مسجد و مقامی وجود دارد که این مسجد به یاد بیتوته و همچنین مقام امام سجاد ساخته شده است. ابعاد این مسجد معادل 15×8 متر می باشد و دیواره های آن نیز کاشی کاری شده است. همچنین محرابی که در این مسجد وجود دارد محل نماز امام سجاد می باشد.

محل دقیق قبرستان وادی السلام کجاست؟

قبرستان وادی السلام در بخش جنوبی مرقد حضرت علی(ع) و در  جنوب کشور عراق واقع شده است. این قبرستان از بخش شمالی به منطقه حی المهندسین، از غرب به دریاچه «بحر النجف» و از شرق به جاده نجف – کربلا ختم می‌شود.

مسافران شهر زیارتی عراق در خصوص مکان‌های زیارتی این منطقه زیاد شنیده‌اند. یکی از این مکان‌ها قبرستان وادی السلام است که در کتب شیعی احادیث متعددی در خصوص آن ذکر شده است. در بسیاری از روایات آمده است که روح تمامی مومنان فارغ از مکان دفن آن ها به این مکان خواهد آمد. همچنین بسیاری معتقدند این قبرستان محل رجعت پیامبران و صالحان است. قرارگیری این قبرستان در شهر نجف و در مجاورت مرقد امام علی (ع) موجب اهمیت یافتن بیش از پیش آن شده است.

تاریخچه ‌قبرستان وادی السلام

در برخی از روایات آمده است که قدمت قبرستان وادی السلام به پیش از اسلام برمی‌گردد اما در خصوص وضعیت این قبرستان در آن زمان اطلاعات معتبری در دست نیست. ولی آن چه مشهود است این مکان از گذشته‌های دور تا به امروز محل دفن مردگان بوده است.

در برخی دیگر از روایات ذکر شده است که فرشتگان در قبرستان وادی السلام بر حضرت آدم سجده کرده اند. در کنار احادیث معتبر و قابل استناد، دفن برخی از پیامبران همچون حضرت هود و صالح در آن موجب اهمیت یافتن این مکان زیارتی شده است.

وجه تسمیه قبرستان وادی السلام 

نام این قبرستان مشهور از 2 کلمه ی عربی “وادی” و “سلام” برگرفته شده است. این نام نشان از اهمیت و منزلت ویژه ی این مکان در اعتقادات و فرهنگ اسلامی دارد. “وادی” به معنای سرزمینی بین کوه ‌ها و تپه‌ ها می باشد که معمولا محل عبور سیلاب و آب است. در حالی که “سلام” به معنای در امان ماندن و حفظ سلامتی از همه ی آسیب‌ های ظاهری و باطنی می باشد.

دلیل نام گذاری قبرستان وادی السلام 

دلیل نام گذاری قبرستان وادی السلام 

طبق روایات، نام این قبرستان به دستور پیامبر اسلام (ص) و با همکاری جبرئیل فرشته بر آن نهاده شده است. این نام ‌گذاری نشان از توجه به جنبه ‌های معنوی و حفظ ارزش های دینی مرتبط با این مکان دارد. این اعتقاد وجود دارد که هر کسی که در این مکان دفن شود، از عذاب قبر و عالم برزخ معاف می گردد. این عوامل باعث شده اند که این قبرستان، به یکی از مکان ‌های مهم و مقدس برای دفن مردگان و محلی مناسب جهت عبادت‌ تبدیل گردد.

فضیلت زیارت قبرستان وادی السلام مطابق با روایات

آنچه موجب متمایز شدن قبرستان وادی السلام از سایر قبرستان‌های عراق شده، همجواری آن با حرم حضرت علی (ع) است. در داستانی که در تفسیر عیاشی آمده است پیامبر به همراه جبرئیل در وادی السلام نماز خوانده است و نقل کرده است که در این قبرستان حضرت آدم و سایر پیامبران نیز نماز خوانده‌اند. در روایتی دیگر که از امام علی(ع) در کتاب کلینی نقل شده است، این مکان را نقطه‌ای از بهشت دانسته‌اند و فرموده‌اند که هیچ مومنی در زمین نمی‌میرد مگر آنکه روح آن به اینجا خوانده شود. در نهایت باید گفت طبق روایات مختلف این مکان به عنوان اولین جایی که در آن عبادت خدا صورت گرفته، شناخته شده است.

وجود فضیلت‌های بیشمار قبرستان وادی السلام موجب شده است که بخش اعظمی از مسلمانان و شیعیان آرزوی زیارت این مکان مقدس را داشته باشند. به همین دلیل شرکت زیارتی علم سبز، زیارت این قبرستان را در برنامه سفری خود گنجانده است. مشتاقان زیارت مرقد حضرت علی (ع) و وادی السلام فارغ از مباحث مالی می‌توانند به آرزوی دیرینه خود دست یابند زیرا این شرکت شرایطی را برای سفر اقساطی نیز فراهم کرده است.

در پایان شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تور های کربلا با کارشناسان شرکت زیارتی علم سبز  تماس بگیرید.

3.9 7 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

8 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
shima

bazdid az vadio salam to toraton darin?

زهرا

سلام قبر چند نفر از پیامبران در وادی السلام هست؟

najila

سلام
خیلی عالی بود
هنوز هم در وادی السلام خاکسپاری میکنن ؟

فیض اله

سلام هرکسی میتواند وصیت کند که در قبرستان وادی السلام دفن شود؟امکانش هست؟

فریدون

فکر کنم اینجا محلی هست که انوشیروان دوازده هزار مزدکی را در چاله ای یک و نیم متری سروته کرد.مزدکیان اولین روحانیون کمونیست و مارکسیستی جهان بودند.