راهنمای کامل اخذ ویزای عراق برای افغانها
ویزای عراق برای افغانیها به دلایل مختلفی مثل زیارت، تجارت، کار یا حتی ازدواج اهمیت پیدا میکند. با این وجود، هر کدام از ویزاها شرایط خاصی دارند و مدت زمان اعتبار آنها بعد از سه تا ۶ ماه تمام میشود.
ویزای عراق ۱۴۰۱
دریافت این ویزا در سال ۱۴۰۱ برای توریستان و زائران نسبتاً راحت بود. با این حال، این ویزا نسبت به سالهای گذشته افزایش قیمت داشته است. برای گرفتن ویزای عراق۱۴۰۲، باید دید که اوضاع اقتصادی، شرایط سیاسی کشورعراق و… در سال ۱۴۰۲ چطور خواهد بود. همچنین احتمالاً وضعیت اقتصادی ایران هم در قیمت این ویزا تاثیرگذار میباشد.
ویزای عراق زمینی
این نوع ویزا همان ویزایکربلاست که به زائران داده میشود و سه ماه اعتبار دارد، همچنین شرایط راحتی برای دریافت و صدور دارد. این ویزا را با نام ویزای فوری عراق هم میشناسند، چون هیچویزایی به اندازه ویزایتوریستی و زیارتیعراق سریعاً صادر نمیشود. برای گرفتن ویزایعراق فوری، احتمالاً بعد از درخواست باید سه روز منتظر بمانید.
در مورد ویزای ۶ماهه عراق نیز باید گفت که معمولاً ویزایکاری یا تجارت عراق با ۶ماه اعتبار صادر میشود. این ویزا را با نام ویزایمتعدده نیز میشناسند. ویزای سلیمانیه عراق هم اشاره به ویزاهای تجاری و کاری عراق دارد. در این نوع ویزا، شهرهای اربیل و سلیمانیه برای کار و تجارت در کشورعراق مورد توجه هستند. این ویزا معمولاً ۳ تا ۶ ماهه است.
بیشتر افراد درباره ویزای عراق کرونا هم به دنبال اطلاعات هستند. واقعیت این است که عراق در چند ماه اولیه کرونا هیچ نوع ویزایتوریستی و زیارتی را صادر نمیکرد. در این دوران، بیشتر ویزاهای صادر شده از سمت عراق از نوع درمانی یا تجاری بودند. در نهایت نیز باید گفت که آژانس صادر کننده ویزای عراق میتواند هر آژانسی باشد، اما بهتر است برای دریافت این ویزا آژانس معتبر و مطمئنی را انتخاب کنید.
ویزای عراق برای افغانها
اتباع افغانستان، زمان سفر به عراق به غیر از ایام اربعین، باید ویزا داشته باشند. ویزایفوری عراق برای شهروندان افغانستان ضرورت دارد. اقامت با این ویزا معمولا کوتاه است. در هنگام درخواست ویزای توریستیعراق نیازی به حضور متقاضی نیست. مهاجران افغانستانی ساکن ایران میتوانند برای اربعین در کشور عراق حضور داشته باشند. افغانها نیازی به دریافت ویزا ندارند و برای زیارت فقط باید دفترچه سفر داشته باشند.
اگر اتباع افغانستانی ساکن کشور ایران، پاسپورت غیر الکترونیکی یا طرح خانواری داشته باشند و بخواهند به کربلا سفر کنند، میتوانند با تمدید اقامت، دفترچه سفر بگیرند. برای این کار باید به دفاتر کفالت مراجعه داشته باشند. افغانهایی که مقیم ایران هستند و پاسپورت الکترونیکی هم دارند، باید درخواست ویزا را در سفارتعراق انجام دهند. در واقع افغانستانیهایی که در ایران اقامت دارند و میخواهند در ایام اربعین به عراق سفر کنند، دو راه دارند:
آنهایی که پاسپورت دستنویس یا کارت آمایش دارند، باید به دفاتر کفالت اتباع خارجی مراجعه کنند. این دفتر باید در محل سکونت آنها باشد. اگر مهاجران پاسپورت الکترونیکی داشته باشند، باید به کنسولگری کشورعراق یا سفارتعراق در ایران رفته و درخواست ویزای کشور عراق بدهند.
ویزای عراق برای اتباع افغانستانی
ویزاهای توریستی از نظر اقامت محدودیت دارند. از طرفی نوع سفر و مدت زمانی که قرار است در کشور عراق بمانید، تعیین کننده ویزایعراق خواهد بود. ویزایعراق از نوع بلند مدت و کوتاه مدت است. ویزاهایی که به زائرانعراق داده میشوند، سیاحتی و زیارتی بوده و در واقع کوتاه مدت هستند. برای فعالیتهایی مثل کار هم ویزای بلند مدت به خارجیها داده میشود.
اتباع افغانستانی مثل ایرانیها به کشور عراق رفت و آمد زیادی دارند. این رفت و آمد به دلایل مختلفی مثل کار، زیارت، تجارت و… انجام میشود. هر چند که بیشتر ویزاهای عراق برای اتباع افغانستانی هم مثل ایرانیها از نوع توریستی است.
ویزاهای توریستی (ویزای فوری عراق) برای اتباع افغانستانی، شرایط زیارت و سیاحت آنها را فراهم میکنند. این ویزاها با توجه به شرایط عراق و کشور متقاضی، سالانه تغییر میکنند. اوضاع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و شرایطی مثل کرونا میتواند نحوه دریافت ویزا را تغییر دهد.
انواع ویزای عراق(ویزای انفرادی عراق – ویزای گروهی عراق)
ویزای انفرادی زمانی است که یک فرد خود به تنهایی ویزایعراق را دریافت میکند. افغانیها برای گرفتن ویزای انفرادی باید مدارک مورد نیاز را داشته باشند و فرم درخواست ویزا را نیز پر کنند. در نهایت برای ویزای کشورعراق درخواست میدهند.
این نوع ویزا میتواند به شکل گروهی هم صادر شود. معمولاً رئیس کاروان برای ویزایگروهی عراق دست به کار میشود. اگر یکی از اعضا مدارکش کامل نباشد، ویزای جمعی صادر نخواهد شد.
ویزایاعتیادیه و ویزای متعدده از دیگر ویزاهایی هستند که برای ورود به کشورعراق صادر میشوند. هر دو نوع ویزا کاری هستند.
مدت اعتبار ویزای عراق
ویزای عراق برای اتباع افغانی با اعتبار سه ماهه صادر میشود. منظور از اعتبار سه ماهه این است که افغانیها بعد از صدور ویزا، سه ماه فرصت برای استفاده از ویزا دارند. نکته مهم دیگر این است که افغانیها بعد از وارد شدن به خاکعراق، یک ماه میتوانند در عراق بمانند. آنها با اینویزا، فقط یک بار حق ورود و خروج به کشور عراق را دارند. در واقع اگر یک بار به کشورعراق آمده باشید و از آن خارج شده باشید، دیگر حق ورود به این کشور را ندارید. حتی اگر هنوز مدت ویزای شما تمام نشده باشد.
ویزای عراق چند دلار است؟
قیمت ویزای عراق با توجه به نوع آن متفاوت است. با این وجود، ویزای انفرادیعراق که از نوع کوتاه مدت بوده و به نام ویزاینجف و ویزای کربلا معروف است، معمولاً ۶۰ دلار برای هر زائر هزینه دارد.
مدارک ویزای عراق
- برای ویزای عراق باید پاسپورت اصل داشته باشید. این پاسپورت باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد.
- کپی و اصل شناسنامه و کارت ملی را ارائه کنید.
- بعضی از افراد برای خروج از کشور باید رضایت نامه داشته باشند.
- عکس پرسنلی
- بیمه و گواهی سلامت پزشکی
- ارائه مدارک مربوط به اشتغال (به عنوان مثال کارکنان و کارمندان دولتی باید حکم کارگزینی و دانشجویان باید گواهی اشتغال به تحصیل ارائه کنند)
قیمت ویزای کربلا ۱۴۰۲
ویزای کربلا۱۴۰۲ در واقع همان ویزایتوریستی است. این ویزا معمولاً رایگان میباشد. البته شرایط و اوضاع عراق هم در این موضوع تاثیر زیادی دارد. البته قیمت ویزای عراق۱۴۰۱ بالاتر رفت. در سال ۱۴۰۱ قیمت دلار بالا رفت و ارزش ریال همچنان کم شد. دبیر ستاد اربعین قیمت این ویزا را در سال۱۴۰۱، ۴۱ دلار اعلام کرد. با این حال، شرایط عوض شد و این هزینه با دلار تعادلی ۸۵۰۰ تعیین شد. در نهایت نیز قیمت ویزای کربلا۱۴۰۱ طی جلسه برگزار شده بین بانک مرکزی و سازمان حج و زیارت، به ۳۷۷ هزار و ۷۰۰ رسید. این ویزا پوشش بیمه را نیز در نظر میگرفت.
برای اینکه بدانید ویزای عراق چنده؟ باید اول این نکته را بدانید که هر کدام از ویزاهای عراق با توجه به طول مدت و امتیازاتی که در اختیار اتباع خارجی قرار میدهند، قیمتگذاری میشوند. با این حال، ویزاهای توریستی قیمت کمتری دارند.